Curriculum Vitae - Laura Sandee

2019


Laura Sandee (1978) is een veelzijdige pianiste! Ze is pianist van Insomnio, het Rondane Kwartet en het Sandee/Van Nieukerken Pianoduo. Ook speelt zij met het AskoSchoenberg Ensemble, het Noord Nederlands Orkest en remplaceert zij in verschillende andere ensembles en orkesten. Zij soleerde met verschillende orkesten in binnen-en buitenland (Duitsland, Finland, Siberie) Tevens is zij repetitor van het Residentiekoor.

Laura studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Rian de Waal en specialiseerde zich in muziek van Olivier Messiaen onder leiding van Hakon Austbo aan het Conservatorium van Amsterdam.

Sinds 2007 is zij vaste pianist van hedendaags muziekensemble Insomnio. Ook soleerde zij in dit ensemble met ‘Oiseaux Exotiques’ van Messiaen, ‘Bird Concerto’ van Harvey en ‘Islands’ van Francesconi. Het ensemble ging in 2012 op tournee in China en speelde in het verleden in Engeland, Finland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italie. Insomnio heeft inmiddels 2 CD’s opgenomen. De eerste CD met ‘Islands’ werd genomineerd voor de ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’ in 2011.

Het Rondane Kwartet specialiseert zich in de Nederlandse Componist Simeon ten Holt. Het kwartet heeft inmiddels alle vijf de vier vleugelwerken op dubbel CD uitgebracht en verscheen in de film: ‘Over Canto’ van Ramon Gieling. Het kwartet maakt inmiddels ook uitstapjes naar andere componisten. Zo speelden de vier pianisten in 2016 de pianoconcerten van Bach in Moskou. Voorjaar 2017 waren zij te horen in Tbilisi, Georgie.

Laura vormt al sinds 2002 samen met Sandee/Van Nieukerken Pianoduo. Zij onderscheiden zich door energiek, modern repertoire, vaak in opdracht voor het duo (werken van Reza Namavar en Gustavo Trujillo) en speelden op verschillende festivals als Uitgast, het NS festival en het Salihara Festival in Jakarta. In 2014 nam het duo ‘Danceworks’ van Steve Martland op voor BRAVA TV.

Laura is werkzaam als docent bijvak piano en docent Jong KC junior aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.